Hydrofobe coating

Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het af parelend effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam hydro coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

De coatingproducten op basis van siliciumdioxide zijn sterk hydrofoob. Dit waterafstotende effect zorgt er voor dat het contactoppervlak tussen vloeistoffen en het oppervlak een stuk kleiner is. Hierdoor parelen druppels gemakkelijk van het oppervlak af.

Siliciumdioxide is een belangrijk bestanddeel van glas, het is zeer hard, vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën. De ultradunne laag die met onze coatings wordt gevormd is extreem hydrofobisch, lang houdend en onzichtbaar.  Coatings met SiO2worden ook wel “Liquid Glass”-coatings genoemd: het oppervlak wordt voorzien van een glaslaagje op nanoschaal.

 

Veelgestelde vragen:

1: Mijn fiets gaat reeds een 4 tal jaar mee, is het dan nog aangewezen dit product te  gebruiken?
Antwoord: Ongeacht de leeftijd van uw fiets is de coating een absolute meerwaarde. De glans van glansgelakte oppervlakten zal hoger worden en in het geval van een matte lak zal de coating de kleurdiepte herstellen en daarna beschermen.

2: Kan u bevestigen dat deze ook voor mat carbon geschikt is?
Antwoord: Jazeker, ook carbon heeft altijd een vorm van lak of hars om het te beschermen tegen UV stralen, daar kan de coating zonder problemen op aangebracht worden.

3:Hoeveel keer kan ik met 15 ml een volledige fiets behandelen en hoeveel keer per  jaar is dit nodig?
Antwoord: 15 ml. Is voldoende voor 1 fiets volledig te behandelen, de coating wordt zeer dun opgebracht en is zeer zuinig in gebruik. Na het aanbrengen van de coating is de fiets voor een zeer lange periode beschermd, bij juist aanbrengen en onderhouden met de Proteam Foam and Fix shampoo is een standtijd van 2 jaar zeker haalbaar.

4: Hoe breng ik de coating aan?
Antwoord: Dat kan op twee manieren: met een meegeleverde applicator of een airbrush. Bij de sets wordt een volledige gebruiksaanwijzing geleverd en voor onze klanten hebben we een instructievideo gemaakt.

5: Ik heb geen wachtwoord om de instructievideo te kijken:
Antwoord: Na het bestellen van een complete Proteam Hydro Coating set krijgen onze klanten diverse bevestigingsemails. In één van die email staat ook het wachtwoord voor de video. De video is dus alleen door klanten te bekijken.

6: Hoe lang blijft de coating zitten?
Antwoord: Als alle stappen netjes gevolgd worden dan zal de coating tot twee jaar zijn werk blijven doen.

7: Kan ik de fiets gewoon wassen en afspuiten met een hogedrukreiniger?
Antwoord: Ja, dat kan een hogedrukreiniger heeft geen nadelig effect op de coating en als bij het wassen de speciale onderhoudsshampoo gebruikt wordt zal dat de werking van de coating ondersteunen. Dreft, Dasty, en andere huis-tuin en keuken middelen worden niet aangeraden.

8: Breng ik de coating op alle oppervlakten aan?
Antwoord: Nee, de “zachte” delen van de fiets, zadel, handvatten, banden worden niet behandeld. Ook verende delen, aandrijflijn en schijfremmen van de fiets behandelen we niet. Verder brengen we de coating op alles aan.

 

 

Bikecleaning Lindelsebaan 411, 3900 Pelt 0477455593 info@bikecleaning.be